Bakkerij Verbeek Brummen


Postbus 26
6970 AA Brummen
Saturnusweg 1
6971 GX Brummen
T.   +31 (0)575 - 56 35 99
F.   +31 (0)575 - 56 38 72
E.   info@bakkerijverbeek.nl
Over Verbeek
Over Verbeek
 
De oorsprong van Bakkerij Verbeek ligt bij Bakkerij Bulthuis, een warme bakker in het dorp Brummen (Zutphen). Begin jaren ‘70 startte Bakkerij Bulthuis met de productie van biologisch brood. Er kwam steeds meer vraag naar dit brood uit de regio van diverse reformzaken en natuurvoedingswinkels zodat Bakkerij Bulthuis volledig overschakelde op biologisch brood. In eerste instantie uitsluitend gistbrood maar al vrij snel ook desembrood.

In 1980 nam Dick Verbeek Bakkerij Bulthuis over en veranderde de naam Bakkerij Bulthuis in Bakkerij Verbeek met als merknaam Bakkerij Bulthuis. Vanaf dat moment werd Bakkerij Verbeek een echte regionale speler op de biologische broodmarkt. In de loop van de jaren zijn diverse andere regionale biologische bakkerijen overgenomen met typische namen als Manna Zwanenburg, De Volharding Molenhoek, Impuls Pieterburen, De Bliksem Kinderdijk, Soggus Berlicum, De Bruine Bakker Antwerpen. De productie nam hierdoor steeds verder toe en werd landelijke distributie in Nederland en Vlaanderen een feit.

Bakkerij Verbeek is uitgegroeid tot marktleider in de Nederlandse natuurvoedingsmarkt. Vanuit een ruimte op het groothandelscentrum Antwerpen worden vanuit Nederland reform- c.q. natuurvoedingswinkels in geheel Vlaanderen geleverd.

In 2007 is Bakkerij Verbeek gestart met het produceren van slow-baking brood onder de merknaam de Vlaamsche Bakker®. Vele winkels bakken ondertussen hun eigen Vlaamse brood af dat zij dagelijks bake-off ontvangen.


Kwaliteit
 
Bakkerij Verbeek volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en maakt gebruik van moderne machines en productiemethodes. Dit stelt ons in staat om naast het ouderwetse vaste natuurvoedingsbrood ook een " gewoon traditioneel" mals brood te bakken. Het uitgangspunt daarbij is altijd dat een onberispelijke biologische kwaliteit voorop staat.

 

Inspelend op de markt zijn de bakkers van Bakkerij Verbeek continu in de weer met de ontwikkeling van nieuwe brood- en of banketsoorten. Voortdurend wordt het assortiment aangepast of bijgestuurd. Zo is vloerbrood bij Bakkerij Verbeek écht vloerbrood. Door de granieten vloer van onze oven krijgt het brood weer de specifieke ambachtelijke smaak van vroeger. En wat banket betreft. De eerste klas banketbakkers maken iets moois van een eenvoudige mueslikoek tot een schitterende chocoladetaart.

Zorg en aandacht om het milieu staat bij Bakkerij Verbeek hoog in het vaandel. Dit komt niet alleen tot uitdrukking door verwerking van grondstoffen uit de chemicaliën vrije landbouw. Zo gebruiken wij voor het produktieproces "natuurstroom" (opgewekt zonder fossiele brandstof) en streven we in het onvermijdelijke transport naar een minimaal brandstofgebruik per vervoerd produkt.

Bakkerij Verbeek behoort tot een van de grootste en modernste biologische bakkerijen in Europa. Trots zijn wij op onze vloerbroden die gebakken worden in onze " doorloop " steenoven. Door de granieten vloer van deze oven krijgt het brood weer de specifiek ambachtelijke smaak van vroeger.Zoek uw product